Browser doesn't support javascript

Hvis der skulle komme et menneske forbi

2017 . Fiction, Non-fiction, Biography . Thomas Korsgaard

7.7

Everyone

About the book

3.9/5.0

En stærk roman om den afstumpethed og afmagt, der opstår, når kærligheden forsvinder i en familie. Om vold. Om white trash. Om at blive voksen for tidligt. Om alt det, der sker, når håbet forsvinder. "Hvis der skulle komme et menneske forbi" følger en families forfald på en gård lidt uden for Skive i Midtjylland. Faderen er ved at gå fallit og må låne penge af sin dominerende storebror, der styrer familien med hård hånd. Moderen er deprimeret og spilder dagene foran computeren med internetkasino. Børneflokken er overladt til sig selv. Hovedpersonen, den 13-årige Tue, klarer sig igennem på må og få, lidt småkriminalitet, lidt løgne i skolen. Thomas Korsgaards debutroman er en vred og ærlig fortælling om udkantsdanmark. Det er samtidig et opmærksomt portræt af en familie i økonomisk krise og især af drengen Tues følelser og handlinger - skrevet med både følsomhed og mørk humor.

Year:

2017

Language:

Danish

Publisher:

Lindhardt og Ringhof

Pages:

318

Reviews

Morten Skøtt

2 months ago

8

Velskrevet, underholdende og med stærke skildringer af provinsen i Danmark. Ikke en spændingsroman, men interessant historie om en barsk opvækst.

Nanna Schmidt

3 months ago

7

En rigtigt velskrevet og god bog! Den er barsk at læse, da den skildrer fattigdom i Danmark. Den bidrager med et meget vigtigt perspektiv. Klart anbefalelsesværdig!

Alfie Jønsson

11 months ago

8

Alt Thomas Korsgaard rører ved bliver til guld

Yasmin Opstrup

1 month ago

8

Simon Høholt

1 month ago

8

Lisbeth Kaae Holm

5 months ago

8

Sandra Ransby

8 months ago

10

Helle Dyhr

1 year ago

10

Signe Juhler

1 year ago

8