Browser doesn't support javascript
Det kreative samfund

Det kreative samfund

2014 . History, Education, Business & Economics . Lars Tvede

image 9.3

4 total

image4.4/5

213 total

Rate
Done
Save
Nope
Det kreative samfund

About the book

image4.4/5.0

Landes økonomiske tilstand bestemmes på kort sigt af konjunktursvingninger, siger økonomerne. På længere sigt tæller indsatsen af kapital og arbejdskraft mere. Men på den helt lange bane er det faktisk mobilisering af kreativitet, der gør den største forskel, viser Lars Tvede i denne bog. Forskellige nationer og civilisationer har gennem tiden håndteret dette meget forskelligt. Mange har været kreative for en tid, men er så sandet til og forgået. Hvordan kan vi med mere fokus på kreativitet forme en bedre fremtid? Og omvendt: Hvordan kan vi tabe alt som mange civilisationer før os, hvis vi hæmmer kreativiteten? Hvis man vil forstå, hvilken forskel kreativitet kan gøre, er Tvedes bog det rette sted at starte. Tag derfor med på rejse gennem menneskehedens historie og se bl.a. her, hvorfor homo sapiens udkonkurrerede neandertalerne, og hvordan Vesten startede en uhørt kreativ eksplosion i middelalderen, samtidig med at de tidligere mere dynamiske islamiske og kinesiske folkeslag gik i stå. Læs også hans forklaring på, hvordan kreativitet dybest set opstår – uanset om det er i naturen, i erhvervslivet eller blandt nationer. Dybest set kan det koges ned til blot fire fænomener, der skal kombineres for at få kreativitet og mangfoldighed til at blomstre – hver gang. Men hæmmer man kreativiteten, får man ikke blot statiske samfund, ifølge Tvede, man får forvitring, gældssætning, pessimisme og til sidst forfald eller kollaps. Vestlige nationer tager nu tilløb til sådanne problemer, og nogle frygter nedture som Argentinas eller værre. Men fremtiden kan også blive forbavsende god, siger Tvede, og skitserer en række positive og i øvrigt ofte anti-intuitive konsekvenser, hvis vi virkelig evner at åbne de kreative sluser.

Year:

2014

Language:

Danish

Publisher:

Gyldendal A/S

Pages:

439

ISBN:

8702140683 (ISBN13: 9788702140682)

Similar books you haven’t read

The 33 Strategies Of War
Red Notice
Freezing Order
The Shock Doctrine
Columbine
An Inquiry Into the Nature and Causes of the Wealth of Nations

Reviews

image

Olaf Larsen

2 years ago

image9

Genial bog der adressere hvordan vi mennesker og særligt vesten kom til at stå som vi gør i dag, som virkelig ændrede mit perspektiv på verden. Dog er jeg stærkt uenig med Lars Tvedes holdninger til hvad der skal til for at redde Vesten/ forudsage dens undergang, men ikke destomindre er bogen bygget på solide og velovervejede fakta, som kan hjælpe en med at udvikle sin egne tanker og holdninger

image

Marco Neukom

3 years ago

image10

Boom! Ambivalent forhold til manden - og specielt konen - men fanme en stærk bog der udpensler de vestlige samfunds rise and fall (og vidst nok også et par asiatiske)

MJ

Mathias Jørgensen

3 years ago

image9

Great book, get’s a bit heavy around 3/5 through the read, but finishes off strong. Isn’t that right @NannaMarieOttosen ?

No reviews for this book yet

Oh hey there 👋

To take that action, you gotta
download Friendspire or
log in to your account