Browser doesn't support javascript
The Complete Collection of Stieg Larsson

The Complete Collection of Stieg Larsson

Karl Stig-Erland "Stieg" Larsson was a Swedish journalist and writer. He is best known for writing the Millennium trilogy of crime novels, which were published posthumously, starting in 2005, after the author died suddenly of a heart attack. The trilogy was adapted as three motion pictures in Sweden, and one in the U.S. (for the first book only). The publisher commissioned David Lagercrantz to expand the trilogy into a longer series, which has six novels as of September 2019. For much of his lif... Read more

image
Sverigedemokraterna - Den nationella rörelsen

1999 | Stieg Larsson, Mikael Ekman

I valet 1998 fick det högerextrema partiet Sverige-demokraterna 20 000 röster och åtta kommunala mandat i konkurrens med ett antal andra partier som framförde främlingsfientliga och populistiska budskap. Inför nästa års val ser situationen radikalt annorlunda ut. Sverigedemokraterna är för första gången mer eller mindre ensamma som ett nationellt alternativ. Partiet har en vältrimmad organisation och entusiastiska medarbetare som drömmer om ett genombrott. Och det har hämtat inspiration och strategi från framgångsrika högerextrema partier i andra länder, som franska Front National och belgiska Vlaams Blok. Sverigedemokraternas styrka består i att partiet har lyckats fjärma sig från nazistämpeln och kunnat uppträda som respektabelt och demokratiskt. Det har vunnit terräng på skolor och i kommuner. Det finns nu en reell risk för att Sverige på ett antal års sikt får ett fascistiskt parti som kan spela en roll i rikspolitiken. Inför valrörelsen 2002 har journalisterna Stieg Larsson och Mikael Ekman på tidskriften Expo synat Sverigedemokraterna bakom den respektabla fasaden. De har kartlagt kopplingarna till både 1930-talets nationella rörelse och dess moderna nynazistiska arvtagare, granskat SD:s propagandametoder och hatkampanjer mot invandrare och etablerade politiker. De visar också att SD är Sveriges i särklass mest brottsbelastade parti. Aldrig tidigare har ett svensk politiskt parti utsatts för en så förödande granskning. Av SD:s mödosamt polerade fasad återstår bara spillror.

image
Flickan som lekte med elden (Millenium, #2)

2006 | Stieg Larsson

Utsedd till årets bästa deckare på svenska av Svenska Deckarakademin I uppföljaren till Män som hatar kvinnor är det Lisbeth Salander som står i centrum. Hon blir anklagad för trippelmord och dras in i en härva som leder tillbaka till hennes mörka förflutna. Lisbeth Salander återkommer till Sverige efter en längre tids vistelse utomlands. Tack vare finansmannen Wennerströms pengar har hon det bättre ställt än någonsin, men hon återvänder till ett Stockholm där hon inte längre har familj eller vänner. Lisbeth är helt ensam i världen. En rad dramatiska händelser inträffar som får Lisbeths mörka förflutna att göra sig påmint, och när hon dras in i en mördarjakt där hon själv är villebråd bestämmer hon sig för att göra upp med det förgångna en gång för alla. Hon ska straffa dem som förtjänar att straffas. Samtidigt har Mikael Blomkvist på Millennium fått korn på hett nyhetsstoff. Journalisten Dag Svensson och hans sambo Mia Bergman kan visa avslöjande fakta om en omfattande sexhandel mellan Östeuropa och Sverige. Många av de personer som utpekas i traffickinghärvan har högt uppsatta positioner i samhället. När Dag och Mia blir brutalt mördade och misstankarna riktas mot Salander bestämmer sig Mikael Blomkvist för att driva sin egen utredning. Han upptäcker snart ett samband mellan morden och traffickingtemat. Den fruktade Zala, vars namn ständigt förekommer i utredningen, visar sig dessutom ha kopplingar till en viss Lisbeth Salander... Det är dags för Blomkvist och Salander att mötas igen. Flickan som lekte med elden är andra delen i Stieg Larssons Milllennium-trilogi. Den första delen, Män som hatar kvinnor, blev en stor framgång och väckte mycket uppmärksamhet. Den tredje delen kommer sommaren 2007 och har titeln "Luftslottet som sprängdes".

Download
our app