Browser doesn't support javascript
p

Peter Kristensen

Jeg skriver egentlig det her til mig selv som en form for scrap book. Så det kan virke usammenhængende og er mere bare stikord til mig selv.

44

Recs

2

Followers

1

Following
badge-outterbadge 6
badge-outterbadge 5
badge-outterbadge 1
locked badge
locked badge
locked badge
locked badge
p
img
Last Chance U: Basketball
2021 . Documentary, Sport

image8

En virkelig god dokumentar serie om Basketball men også livet for unge i East Los Angeles. Med en utrolig inspirerende træner følger vi Elac community College basketball hold. En række drenge som har haft det svært i livet og med at klare skolen - nu er det deres sidste chance akademisk med deres tid på community College. Alle spiller for at få noget ud af livet, basket er deres vej i livet. Dokumentaren viser virkelig også hvor højt niveauet skal være i 1st division og ikke mindst i NBA - these kids Can Ball. Skønne fyre vi følger som hver især vil det samme men er så forskellige steder i deres liv. De er fede at være i selskab med og coach John er en rigtig leder og far rolle for dem. Virkelighedens coach Carter
img
The Defiant Ones
2017 . Documentary, Biography, Crime

image8

Aldrig er man kommet så tæt Dr. DRE og Jimmi Iovine. Jimmi Iovine er en musik legende som har været med som producer, tekniker, forretningsmand, mogul siden slut tresserne. Han startede med at at arbejde med John Lennon og så Bruce Springsteen som lyd teknikker men fandt ud af at han kunne så meget mere. Så som selvlært producer har han lavet et uafsletteligt indtryk på verden. Serien tager udgangspunkt i interscope Records og Dr. DRE og Iovine samarbejder og i den fortælling kommer vi om begges karrierer, musikkens udvikling og meget mere. Serien er en blanding af arkiv materiale, interviews fra alle de store stjerner alt fra Bruce Springsteen til snoop Dogg som omkredser Dr. DRE og Iovine. Få indblik i to geniers måde at arbejde på. Meget inspirerende
img
Hip Hop Evolution
2016 . Documentary, Music

image8

Hip hop evolution er en våd drøm for hip hop fans. Gennemgangen af hip hoppens historie vel formidlet og kommer hele vejen rundt. Der hvor jeg virkelig synes at serien skiller sig ud er at vi ikke kun høre om Westside , eastcoast allemands viden men vi kommer også om Miami og den 80 er inspirerede rap, The South med UGK, Atlanta med Outkast, twerk musikkens oprindelse i New Orleans og meget andet. Værten Shad er selv rapper og hans indlevelse, fascination og seriøsitet gør at man virkelig føler man er k godt selskab fordi alle de mange cases han interviewer også synes han er godt selskab. Sammensætningen af af gammelt arkiv materiale og nye interviews fungerer rigtigt godt. Hip hop evolution handler ikke kun om hip hop. Den handler om USAs historie, kultur, samfund og os som mennesker.
img
Modern Family
2009 . Comedy, Drama, Romance

image10

Jeg elsker den her serie. Den har lært mig mange forskellige ting. Det er som at sige farvel til nogle skønne venner. Jeg havde aldrig troet at familie serie skulle ramme mig sådan men jeg har nydt hvert sekund af den her serie.
img
History of Swear Words
2021 . Documentary, Comedy

image8

History of swear words er en kærkommen lille Tv snack fra Funny or Die folkene. Det er små episoder af 15-20 som hver især handler om et bandeord. Det lyder banalt og man tænker det kan man da ikke lave Tv om - et ord !! Men jo det kan man sagtens. For historien om ordet fuck, dick, pussy, shit og ærke bandeordet Damn er lang og kringlet. Nicolas cage er perfekt vært på det her program og han tager tykt pis på sig selv og hans varemærker samtidig med at være god til at guide os igennem hver ord, som bliver suppleret af virkelig underholdende facts, analyser og historik og betydning af , professorer, forfattere, lektorer og for at gøre det ekstra underholdende komikere. I sådan et type program er det selvfølgelig ikke de helt store komiker kanoner der stiller op men her i serien er det nogle ret ukendte men også store stjerner som Nick offerman, Sarah silverman og Nikki glaser. History of swear words er både lærerigt, sjovt og perfekt til en hurtig binger
img
The Playbook
2020 . Documentary, Sport

image7

Jeg troede faktisk at The playbook skulle handle mere om deciderede plays og strategier i sport men den handler om noget der er bedre. Serien tager udgangspunkt i inspirerende, anderledes og unikke ledertyper inden for sport . Det at være en god leder handler om mennesker og det mentale og hvordan man skal agere forskelligt over for mennesker i forskellige situationer. Selvom serien tager udgangspunkt i sport er den relaterbar i alle brancher. Episoden med Doc Rivers er klart mit yndlings men det er nok fordi jeg er kæmpe fan af ham og hvad han gjorde med Celtics i 2008. Men episoden kommer også rundt om den forfærdelige racisme der var I clippers bestyrelsen midt under play offs. Doc Rivers er en utrolig klog man og hans tankegang kan jeg klart bruge i mit eget liv. Episoden om Jose Morinho er også virkelig god. Han er virkelig en vild type men i episoden kommer vi også tættere på mandens tanker og vigtigere , hans følelser. Begge episoder handler om to trænere som skal træne et hold af superstjerner men hvordan håndterer man store egoer i sport ? Min største anke med programmerne er at de korte episoder kunne have gået mere i dybden havde de været længere. Og det kunne de godt bruge. De to dårligste episoder er klart episode 2 og 5 hvor jeg føler at de ikke holder fokus på det interessante igennem hele afsnittet.
img
Song Exploder
2020 . Documentary, Music

image8

Song exploder har existeret i nogle år som podcast og er en meget dejlig nørdet podcast hvor der bliver gået i dybden med en sang. I Netflix udgaven kan man virkelig mærke at der er blevet puttet penge i projektet og heldigvis er det den samme vært, som fungerer rigtig godt. Han er virkelig god til at interviewe og lytter interesseret til artisterne. Man kan mærke at de forskellige artister har respekt for værten og synes det er spændende at snakke og analyse deres sange og det skinner igennem skærmen også ligeså vel som man kan mærke det i podcasten. Jeg håber serien på Netflix fortsætter og at de kommer til at lave den om flere sange som jeg virkelig godt kan lide. Fordi der er det virkelig godt men programmet formår også at være interessant med sange man ikke kender fordi det handler om selve håndværket og den kreative proces. Og så er det korte afsnit - der er ikke for meget fyld og det er lækkert. Klag anbefaling og lyt også til podcasten.
img
(500) Days of Summer
2009 . Comedy, Drama, Romance

image9

Måske en af de mest relaterbare kærlighedsfilm jeg har set. Its right Down my alley. Fremragende indie love soundtrack - gode skuespil præstationer, en skildring af hvor svær kærligheden kan være og mere hvor svær den ikke gengivede kærlighed kan være. Der er nogle scener som går går hårdt i hjertet på mig som man på mange måder tror jeg selv har prøvet. Ikea scenen de har som forelskede og når magien er væk, er en meget hård scene som jeg tror mange kender til. Det der med når magien pludselig er væk i et forhold og man kan mærke den anden part som trækker sig mere og mere ind i sig selv. Det som før var det skønneste i verden er nu ikke det samme, der er ikke grin hvor der plejer at være grin, der er ikke den samme forståelse for hinanden og referencer mere. Puh det er hårdt at kigge på. Og så scenen i split screen med exspectations / reality er også utrolig hård. Fordi Wow det kan jeg og jeg tror mange andre fanma også relaterer til. Men det vigstigste er filmen også viser at ligegyldig hvor langt man ryger i ned med et knust hjerte, så findes en kærlighed som måske er endnu stærkere steder hvor man ikke en gang leder. Og det man troede var det rigtige viste sig ikke at være det rigtige men man blev forblændet af kærligheden . Ligeså hård filmen er i de hårde scener er den også så livsbekræftende i fx musical scenen.
img
The 40 Year Old Virgin
2005 . Comedy, Romance

image9

Hold kæft hvor jeg elsker den her film. Jeg har lige set den igen for måske tiende gang på 15 år. Den er så pisse sjov og castet er jo magisk. Jeg elsker forholdet mellem Carrel, seth Rogen og Paul Rudd. Jeg elsker seriøst de tre skuespillere. I alt den her fantastiske humor, har den her film også så pisse meget hjerte og er skide hamrende god også som romantisk film. Judd Apatow er en af mine favoritter inden for comedy og han har en specielt evne til at lave den her type film. Der er seriøst nogle scener hvor jeg dør af grin, elsker alle deres scener i butikken, og generelt de scener hvor drengene er samlet. Her denne gang var det dog især scenerne med Jane Lynch hvor jeg er ved at dø af grin over de så tåkrummende pinlige samtaler de har og Carrel er så god til at spille deadpan. Og så er rigtig meget af filmen jo improviseret og specielt wax scenen hvor Carrel råber ting når det gør ondt er sååå sjov. Man kan se at alle er ved at dø af grin for real. Da Steve Carrel råber Como se Llama i ren pinsel tror jeg seriøst der røg lidt tis i min buks.
img
Love Actually
2003 . Comedy, Romance, Drama

image8

Love actually jo blevet en jule klassiker for rigtig mange og det synes jeg er med rette. Det er super dejlig fortælling om en masse skønne karakterer som alle handler om kærlighed. Tilfældigvis er den placeret i Julen. Castet er sindsygt - Alan Rickman, Emma Thomsen, ham fra walking dead, Colin firth og fantastiske Hugh Grant. Jeg hepper på alle karaktererer, jeg bliver sur på nogle karakterer - jeg smiler, jeg jubler og jeg græder. Det eneste jeg har det lidt svært med er Colin firth delen af historien - den er liiiiiidt for far fetched. Og så synes at den nogle gange er meget realistisk i sin skildring og andre gange bliver lidt for Disney agtig og det skurrer lidt i mine øjne for hele oplevelsen.
img
The Nightmare Before Christmas
1993 . Fantasy, Animation, Family

image6

Nightmare before Christmas er for det første utroligt flot lavet. Tænk det er stop- motion og lavet i 1993. Tim burtons univers har jeg altid været draget af , i hvert fald i hans første film men ved gensyn, så synes jeg sgu ikke historien sidder i skabet. Jack Skellington vil overtage julen men synes ikke der er det helt rigtige grundlag for hvorfor - det kommer ikke rigtig frem, så jeg kan forstå Jacks motivation. Og hele slutningen er også lidt tam. Men der er skønne sange i den, visuelle er virkelig flot men fundamentet, som for mig, nærmest altid er historien på den ene eller anden måde sidder ikke lige i skabet, som jeg havde håbet. Da jeg så den tilbage i 93- synes bare Jack var sej, så huskede den faktisk som bedre.
img
Gremlins 2: The New Batch
1990 . Comedy, Horror, Fantasy

image4

Gremlins 2 starter egentlig meget godt. Gizmos hjem i den kinesiske shop skal rives ned på grund af den store nye super bygning midt på Manhattan, som også indeholder et kæmpe test laboratorie hvor man foretager forsøg på dyr. Folkene bag finder Gizmo og tager ham. Helt tilfældigvis arbejder Gizmos gamle ven fra etteren også i bygningen og han finder gismo. Gismo må ikke blive ramt af vand og det sker selvfølgelig og så kom mit første chock. Figur designet af de nye Gremlins er alt for cartoonish og jeg får bange anelser. De var helt reelle fordi inden man ser sig om går den film væk fra alt der var magisk ved etteren. Den bliver aaaaalt for plat og har et underligt meta lag. En Gremlin kan pludselig tale, en anden gremlin klæder sig ud som kvinde, der kommer musical med Frank Sinatra og ja det hele bliver bare for fjollet og latterligt. Etteren havde en så fin balance mellem eventyr, sort komedie og horror og alt er væk til fordel for idiotiske populær kultur referencer, dumme cameos og meta- lag. Skal aldrig se den igen - hold kæft jeg blev skuffet
img
Elf
2003 . Comedy, Family, Fantasy

image7

Elf er en skøn julefilm men den havde ikke fungeret uden Will Ferrel. Will ferrel er filmen og hans barnlige sind og billede på verden får mig gang på gang til at grine. Men den har også så meget hjerte og ja, jeg græder altid til sidst. En julefilm som har alt en juleclassic skal have men uden at det bliver for trivielt “ i love u , i love u, i loooooove uuuuuu
crosss

Download our app and

discover great

 • movie
 • TV show
 • book
 • podcast
 • food & drink
 • movie
 • TV show
 • book
 • podcast
 • food & drink
 • movie
 • TV show
 • book
 • podcast
 • food & drink
 • movie
 • TV show
 • book
 • podcast
 • food & drink
 • movie
 • TV show
 • book
 • podcast
 • food & drink

recommendations

r